Takie chlebki na śniadanko to super sprawa! Przygotowanie zajmuje dosłownie 3 sekundy – i już można cieszyć się słodziutkim śniadankiem!
składniki:
jakiś ciemny chlebek
miód
serek mascarpone
mrożone albo niemrożone malinki
syrop klonowy
Chlebki w przygotowaniu:
- bierzemy sobie kromki chlebka – opcjonalnie można sobie je podpiec na patelni z masełkiem albo w opiekaczu żeby były chrupiące
- chlebki smarujemy najpierw miodem a potem serkiem mascarpone
- na posmarowany chlebek kładziemy malinki, najlepiej wcześniej rozmrożone – ja zawsze zapomnę rozmrozić i potem mam zimny chlebek:( także polecam pamiętać!!!!
- chlebki polewamy syropem klonowym
- robimy sobie kawkę albo herbatkę i cieszymy się słodziutkim śniadankiem!
A jak ktoś akurat nie ma ochoty na malinki, albo po prostu ich nie lubi to można sobie podmienić na jakiekolwiek inne owocki – moimi faworytami są skarmelizowane brzoskwinie, mango i borówki. Super opcją są też bananki, ale wtedy fajnie jest zamienić mascarpone na czekoladę, najlepiej taką domowej roboty – u mnie na stronie również można znaleźć taki przepisik, zapraszanko!
Jak zwykle zapraszam również na instagrama i facebooka VeGotowanka! Miłego dnia! <3